torstai 5. helmikuuta 2009

WILLIAM BLUMIN TEESIT OBAMALLE

William Blum, entinen USA:n ulkoministeriön virkamies, nykyinen toisinajattelija, on julkaissut erinomaisen ja kattavan yhteenvedon toimista, joihin Obaman tulisi viipymättä ryhtyä ulkopolitiikassaan.

Blum sanoo pysyvänsä Obama-skeptikkona siihen saakka kunnes uusi presidentti tarttuu näihin tehtäviin. Blum toteaa esimerkiksi Iran-kysymyksestä seuraavasti: "Jättäkää heidät rauhaan. Ei ole mitään Iran-ongelmaa. He eivät ole uhka kenellekään. Iran ei ole valloittanut mitään maata vuosisatoihin".

"Iranilla on täysin yhtä suuri oikeus aseistaa Hamas-järjestöä kuin USA:lla on aseistaa Israelia. Ei ole olemassa myöskään mitään kansainvälistä lakia, jonka mukaan USA:lla, Britannialla, Venäjällä, Kiinalla, Israelilla, Ranskalla, Pakistanilla ja Intialla on oikeus ydinaseisiin mutta Iranilla ei".

Blumin kirjoituksessa käsitellään Iranin lisäksi USA:n imperialistisen ulkopolitiikan lukuisat muutkin kohteet erittäin kattavasti. Obamalla on edessään jättimäinen työsarka, mikäli hän tarttuu kirjoituksessa lueteltuun tehtävälistaan presidenttikaudellaan (mitä seikkaa Blum epäilee suuresti). Tässä linkki kirjoitukseen:

http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2009/02/04/the-anti-empire-report-change-in-rhetori

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö sulla pöjällä oo "Caps Lock"-
näppäintä venäläisessä pöytäkoneessaasi, siis sitä, jolla
saa ISOT KIRJAIMET pois ???

Tommi Lievemaa kirjoitti...

Otsikko on mielestäni parempi isoilla kirjaimilla.

Anonyymi kirjoitti...

Miltäs näyttäisi, jos kaikki alkaisi
kirjoittaa ISOLLA ? Itsekästä touhua, itsekästä yksinomaan " Menepä
itseesi ..

Anonyymi kirjoitti...

Saatanan halinalle, ota se "caps lock" pois päältä kun kirjotat otsikon. Mitä Stalin ajattelisi tälläisestä itsesi muiden yläpuolelle nostamisesta? Kysynpähän vaa...