maanantai 2. helmikuuta 2009

TILAPÄISIÄ ELVYTYSTOIMIA?

Hallituksen nokkamiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen vakuuttelivat taannoin, että elvytystoimet, esimerkiksi tuet yrityksille ja pankeille, on tarkoitettu tilapäisiksi toimiksi pahimman taantuman yli.

Nyt tuntuu, että nämä vakuuttelut ovat jo autuaasti unohtuneet. Taantuman ja talouskriisin varjolla tehtiin päätös Kela-maksun poistamisesta työnantajilta. Tämä hyödyttää suuryhtiöitä suuresti.

Mistään ei enää ei kuulunut puheita tilapäisyydestä ja väliaikaisuudesta. Kela-maksu poistui siis työnantajilta mitä ilmeisimmin pysyvästi. Varmaa on se, että tästä saavutetusta edusta työnantajat eivät hevillä luovu.

Seurauksista saavat kärsiä tuttuun tapaan heikompiosaiset kansalaiset, joiden perusturvan rahoitukseen Kela-maksun poisto jättää tuntuvan aukon.

1 kommentti:

Jurpo kirjoitti...

Ihmetyttää, että tässä taloudellisessa tilanteessa Suomi lainaa satoja miljoonia Latvialle ja Islannille, maihin, joissa on eletty kuin pellossa:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/suomi-lainaa-islannille-ja-latvialle/128897

Uutisessa ei kerrota, mistä nuo Suomen lainaamat rahat ovat peräisin. Epäilyttää vaan noiden maiden takaisinmaksukyky, ja myös se, että asiassa on IMF ja Maailmanpankki mukana.