keskiviikko 7. toukokuuta 2008

JAKOMIELISTÄ KESKUSTELUA NATOSTA

Suomalainen Nato-keskustelu on absurdia ja jakomielistä. Samalla kun otetaan yhä uusia askeleita sotilasliiton suuntaan, vakuutetaan että mitään aikeita liittyä jäseneksi ei ole. Toiset taas ovat avoimemmin liikkeellä, kuten puolustusministeri Jyri Häkämies viimeksi Atlantti-seuran tilaisuudessa pitämässään puheessa.

Nato-keskustelussa on ollut havaittavissa myös uusi fraasi, jota poliittinen eliitti on alkanut käyttää. Nyt sanotaan, että Suomella ei ole tämän vaalikauden aikana tarvetta liittyä Natoon.

Kansalaisia pyydetään näin pistämään pää pensaaseen loppuvaalikaudeksi. Sitten Nato-jäsenyys voidaankin tuoda pöydälle seuraavan hallituksen toimesta ikään kuin uutena vanhana asiana. Voidaan sanoa, että mehän varoitimme tästä jo viime vaalikauden aikana.

Rehellisintä olisi nyt myöntää avoimesti, että kabineteissa on jo sovittu Suomen Nato-jäsenyydestä eikä siihen kansalaismielipide vaikuta. Päinvastoin, kansan uskotaan tulevan hallitsijain kannalle, kunhan nämä perustelevat päätöksensä uskottavasti.

Tätä on suomalainen demokratia eli kansanvalta puhtaimmillaan.

Ei kommentteja: