keskiviikko 7. toukokuuta 2008

HESARI LIPUTTAA GMO-RUOAN PUOLESTA

Hesarissa ja muissakin maamme sanomalehdissä on viime aikoina (viimeksi tänään 7.5.08 HS:n pääkirjoituksessa) otettu kantaa gmo- eli geenimuunnellun ruoan puolesta. Hesarin pääkirjoituksessa epäiltiin gmo:n vastustajien mielipiteiden pohjautuvan ennakkoluuloihin.

Jostain muualta muistan lukeneeni, että gmo:ta vastustetaan "tunnepohjalta". Nämä ovat valitettavan tuttuja argumentteja myös esimerkiksi ydinvoiman tai Naton vastustajien leimaamiseksi. "Asiantuntijoihin" pitää luottaa - jos et luota, olet "tunnepohjalla".

EU:n komissio, tuo eurooppalaisen demokratian korkein linnake, on Hesarin mukaan jo pitkään ollut Euroopan kansalaisia myönteisemmällä kannalla geenimuunnellun ruoan suhteen. Onkin odotettavissa, että komissio ajaa näkemyksensä läpi huolimatta kansalaisten kielteisistä asenteista.

Gmo-bisnestä tekevät maailman suurimmat ruokajätit kuten Monsanto. EU:n komissio asettaa (täysin johdonmukaisesti ja tavoilleen uskollisena) suurbisneksen edun tavallisten kansalaisten edun edelle. Kenelläkään kun ei ole todellista tietoa riskeistä, joita gmo:n laajamittainen leviäminen saattaa luonnolle ja ihmisille aiheuttaa.

Ei kommentteja: