maanantai 26. toukokuuta 2008

IHMISKAUPPAA SUOMESSA

Eilen (su 25.4.2008) Ylen tv ykkösellä esitetty dokumentti antoi järkyttävän kuvan vierasmaalaisen työvoiman hyväksikäytöstä maassamme. Toimintaa luonnehdittiin jopa ihmiskaupaksi. Parin euron tuntipalkalla rakennustyömailla työskentelevät ulkomaalaiset nukkuvat usean hengen parakeissa ja tekevät pitkää päivää.

Ohjelmassa viranomainen kertoi, että eräs työnantaja maksoi 300 euroa vuokraa kaksiosta, johon hän oli majoittanut neljä työntekijää. Työnantaja peri näistä jokaiselta 600 euroa vuokraa. Maalaisjärjellä luulisi, että kyseessä on törkeä kiskonta.

Voi vain ihmetellä, miksi Suomen viranomaiset eivät puutu lujalla kädellä tällaisiin törkeyksiin. Kenen intressejä tässä suojellaan? Miten on mahdollista, että rakennusprojektien kustannukset vain kohoavat kaiken aikaa, vaikka ulkomaiset työntekijät tekevät töitä puoli-ilmaiseksi?

Ohjelmassa vilahti myös Olkiluodon ydinvoimalatyömaa, jossa halpatyövoimaa on niin ikään käytetty. Kuka muistaa enää mahtailevia työllistämislupauksia, joilla uutta ydinvoimalaa aikanaan puolusteltiin?

Ei kommentteja: