maanantai 19. tammikuuta 2009

ISRAELIN JOHTAJAT OIKEUDEN ETEEN

Israelin lopetettua toistaiseksi terrorihyökkäyksensä Gazaan on ykköshuolenaiheeksi julkisessa keskustelussa nostettu, uskomatonta kyllä, asetoimitusten estäminen Gazaan sekä Egyptin puolelta että mereltä. Tämä on jatkoa harhautukselle, jonka mukaan Hamas rikkoi tulitauon, mihin Israel vastasi hyökkäämällä Gazaan.

Israelin suorittama kansanmurha vaati yli 1 300 kuolonuhria, joista suuri osa siviilejä, naisia ja lapsia. Israelin puolella surmansa sai kolme siviiliä ja kymmenen sotilasta. On siten täysin absurdia ja järjetöntä nostaa pääongelmaksi Hamasille salakuljetettavat aseet.

Sen sijaan tulisi välittömästi käynnistää toimet Israelin johtajien saattamiseksi oikeuden eteen sotarikoksistaan. Sen lisäksi Israel tulisi asettaa kansainväliseen saartoon, kunnes se alkaa noudattaa YK:n päätöksiä ja kansainvälisiä sopimuksia.

Asetoimitukset USA:sta Israeliin tulisi estää. Tätä valvomaan pitäisi asettaa kansainvälisiä tarkkailijoita. Kaikkia, jotka tekevät sotilaallista yhteistyötä Israelin kanssa, tulisi pitää sen kanssarikollisina.

Suomen pitäisi karkottaa Israelin suurlähettiläs maasta, kuten on tehnyt Venezuela. Bolivia ja Venezuela ovat myös toimineet suunnannäyttäjinä maailmalle katkaisemalla diplomaattiset suhteensa Israelin kanssa.

2 kommenttia:

Sven Laakso kirjoitti...

Konflikti ei ole ohi vielä. Palestiinalaisten päämäärähän on Israelin ja jokaisen Israelin kansalaisen hävittäminen maan päältä. Mikään muu poliittinen päämäärä kuin ikuinen sota ei käy heille. Heidän julkilausuttuna avoimena tavoitteena on siis vähintään 7 miljoonan ihmisen kansanmurha. Luuletko, että kysymyksessä on vitsi, jolle kannattaa vain naurahtaa? Vaikea kansanmurhaan syyllisiä tietysti etukäteen on tuomita.

Israelin viimeaikaiset toimet heittävät vettä myllyyn ja ovat siitä syystä ja humanitaarisesta syytä täysin tuomittavia.

Neuvotteluratkaisut ovat Israelin toimien takia yhä vaikeampia, jos ne ylipäätään saattoivat enää vaikeutua.

Kaiken kaikkiaan koko kriisi heijastelee kansojen itemääräämisoikeuden periaatteen kriisiä nykymaailmassa, jossa valtiot ja valtioyhteenliittymät muodostuvat talousalueiksi muilla kuin kansallisuusperiaatteilla.

Tommi Lievemaa kirjoitti...

Ovatko "palestiinalaiset" joku monoliitti, jonka tavoitteena on jokaisen israelilaisen hävittäminen maan päältä? En usko.

Meillä, kuten kaikkialla lännessä, on luotu juuri tuollainen kuva arabeista, islamin uskoisista etc. Näin on pyritty saamaan oikeutus omalle imperialistiselle ja sotaisalle politiikalle. Tämän politiikan taustalta löytyy ennen muuta pyrkimys hallita alueen (Lähi-idän) luonnonvaroja, jotka tunnetusti ovat huomattavat.

Israelin toimet ovat todellakin tuomittavia. Israelin johtajat pitäisi saattaa oikeuden eteen vastaamaan rikoksistaan.

Rikoksia ei voi perustella kuvitteellisilla uhilla tai "ennaltaehkäisyllä" ("pre-emptive war"). Näinhän on tehnyt USA, jonka hyökkäykset Afganistaniin ja Irakiin olivat sen oman selityksen mukaan juuri "ennaltaehkäiseviä".

Jos tälle linjalle lähdetään, niin helvetti on auki. Kuka tahansa voi keksiä mitä tahansa verukkeita toisten kimppuun käymiselle.

Faktat puhuvat: Israel surmasi yli 1 100 palestiinalaista, joista iso osa oli siviilejä, lapsia ja naisia. Palestiinalaiset surmasivat samassa ajassa 3 israelilaissiviiliä.