lauantai 10. tammikuuta 2009

ISRAEL SYYLLISTYNYT SOTARIKOKSIIN

Helsingin Sanomien linjana Israelin terrorisodan ja kansanmurhan raportoinnissa on näennäinen pyrkimys "tasapuolisuuteen". Niinpä lehti kertoo ulkomaansivujen pääjutussa vuoropäivinä israelilaisten ja palestiinalaisten kärsimyksistä.

Näennäinen tasapuolisuus on kuitenkin pettävää. Osapuolet eivät ole yhdelläkään mittarilla tasavertaisia. Israelin rikollisen hyökkäyksen palestiinalaisuhreja on sata kertaa enemmän kuin raketti-iskujen israelilaisuhreja.

Israelilla on käytössään uusinta ja tehokkainta sotateknologiaa, koska USA on varustanut Israelia jo vuosikausia. Palestiinalaisten raketit ovat kotitekoisia, ja niiden vaikutus on lähinnä psykologinen.

Israel rikkoo räikeästi sodankäyntiä koskevia Haagin ja Geneven sopimuksia. Israel on kohdistanut iskujaan tietoisesti nimenomaan siviilikohteisiin. Se esti myös lääketoimitukset Gazaan jo parin kuukauden ajan ennen sotaa. Tämä viittaa tietoiseen siviilien kärsimysten maksimointiin.

On tärkeää huomata, että Israel aloitti hyökkäyksen valmistelut jo puoli vuotta ennen sodan alkua - samaan aikaan kun se neuvotteli toisaalla tulitauosta palestiinalaisten kanssa!

On pidettävä mielessä - massiivisesta mediapropagandasta huolimatta - se tosiseikka, että Israel rikkoi itse tulitauon jo marraskuussa iskemällä Gazaan. Iskussa kuoli viisi palestiinalaista.

Israel tulisi viipymättä saattaa oikeuden eteen sotarikoksistaan.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

tismalleen näin! dosome on samoilla linjoilla...