sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

VALIKOIVAA KRIITTISYYTTÄ

USA:ssa pidätettiin 200 Irakin sotaa vastustavaa mielenosoittajaa. Brysselissä pidätettiin 500 Naton ydinasepolitiikkaa vastustavaa mielenosoittajaa.

Missä ovat kirkuvat otsikot, joita taatusti nähtäisiin, jos vastaavan mittaluokan pidätyksiä tapahtuisi Venäjällä?

Missä on huoli demokratian ja mielipiteenvapauden tilasta USA:ssa ja Euroopan unionissa? Missä ovat nuo tavallisesti niin urheat ihmisoikeuksia puolustavat toimittajat, jotka vuodattavat sanomaansa Helsingin Sanomissa ja muissa kaikkitietävissä medioissa?

USA:n pidätykset olivat pikku-uutinen Hesarille. Nähtäväksi jää, minkä painoarvon Brysselin tapahtumat saavat samaisessa lehdessä.

2 kommenttia:

Juha Kovanen kirjoitti...

Brysselin tapahtumien suhteen valtamedialla taitaa oll kolmekin syytä sordiinoon:
1. sananvapaus- ja ihmisoikeusasiathan ovat EUssa tietysti kunnossa
2. asevarustelu on median erityisessä suojeluksessa. Harva suomalainen tietää, että EU:n Lissabonin sopimuksessa (perustuslaissa) Suomi sitoutuu, jos sen hyväksyy, jatkuvaan varustelun lisäämiseen.
3. USA:n ja Nato-maiden ydisaseista ei paljon puhuta mediassa. Naton NRF-joukkoihin osallistuminen vie Suomen niiden äärelle.

Olisiko nyt laajan ydiaseiden vastaisen kansanliikkeen aika Suomessa!

Tommi Lievemaa kirjoitti...

Jep, Suomen Natoon ujuttamisprojektin kannalta Brysselin pidätykset olivat äärimmäisen noloja.

Natoahan yritetään sokerikuorruttaa kansainväliseksi demokratian arvoja puolustavaksi kriisinhallintajärjestöksi (viimeksi tämänsuuntaisia ajatuksia esitti Matti Vanhanen tämän aamun uutisten mukaan).

Brysselin pidätykset paljastavat kuitenkin asioiden todellisen luonteen. Siksi ne pitää lakaista maton alle.

Tommi Lievemaa