keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

SUMUTUSTA IRAKIN SODASTA

MTV3:n uutiset 19.3.: "Irakin sodassa kuollut 4000 amerikkalaista ja kymmeniä tuhansia irakilaisia". Helsingin Sanomat 20.3.:"kymmeniä tuhansia kuolleita" (Hesarissa tosin mainittiin muunkinlaisia arvioita, korkeimmillaan 665 000 kuollutta).

Pelkästään talouspakotteiden seurauksena 1990-luvulla kuoli arvioiden mukaan jopa miljoona irakilaista, joista UNICEFin mukaan oli lapsia 500 000. Viisi vuotta kestäneen sodan irakilaisuhrien määräksi on korkeimmillaan arvioitu yli miljoona.

Hesarin jutussa (20.3.), jossa käsiteltiin Irakin tilannetta kun sodan alkamisesta on viisi vuotta, ei mainittu sanallakaan alkuperäistä ja valheellista sodan perustelua: Irakin joukkotuhoaseet.
USA esitti sodan perusteluiksi Saddamin kaatamisen ja demokratian tuonnin Irakiin vasta, kun oli käynyt selväksi, että mitään joukkotuhoaseita ei tulla löytämään.

Bushin hallinnon Irakin joukkotuhoaseita koskevat valheet yritetään näemmä valtamedian toimesta häivyttää suuren yleisön tietoisuudesta. Muistimme ei kuitenkaan ole ihan näin lyhyt!

Ei kommentteja: