maanantai 15. joulukuuta 2008

MIELENOSOITUKSIA JA KAKSOISSTANDARDEJA

Erilaiset mielenosoittajat esitetään valtamediassa säännönmukaisesti joko huligaaneina, rettelöitsijöinä tai sitten vakavasti otettavana demokratiaa vaativana oppositiona.

Suomessa vallanpitäjiä arvostelevat mielenosoittajat eivät tietenkään voi olla muita kuin rettelöitsijöitä, koska Suomihan on maailman paras, edistynein, demokraattisin ja tasa-arvoisin maa. Eihän kukaan voi tällaista vastustaa?

Kreikan mielenosoittajat ovat valtamedian mukaan yksiselitteisesti huligaaneja ja rettelöitsijöitä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että mielenosoittajat vastustavat oikeistohallitusta ja sen eriarvoisuutta ja köyhyyttä lisäävää politiikkaa.

Suomessa vuonna 1918 punaiset olivat myös vallanpitäjien mukaan huligaaneja ja rettelöitsijöitä - koska ne vastustivat yhteiskunnan epätasa-arvoisuutta ja epäoikeudenmukaisuutta.

Venäjän "opposition" - tällä tarkoitetaan "oikeamielistä" oppositiota, siis esimerkiksi amerikkalaisrahoitteista Garri Kasparovin shakkikerhoa - mielenosoittajat ovat sen sijaan vakavasti otettavaa väkeä, jotka esittävät oikeutettuja vaatimuksia demokratiasta ja sananvapaudesta jne. Sanomalehdet ja televisio täyttyvät uutiskuvista näistä mielenosoituksista, joissa on yleensä osanottajia korkeintaan parisen sataa henkeä.

Nyrkkisääntö on, että mielenosoitus saa osakseen suurta julkisuutta ja myönteistä suhtautumista, kunhan ollaan "oikealla asialla". Georgian sodan aikana parinkymmenen hengen joukko kokoontui Venäjän suurlähetystön edustalla vastustamaan (valheellisin perustein) "Venäjän hyökkäystä" Georgiaan. Mielenosoittajien joukko koostui kokoomusnuorista sekä joistakin Suomessa asuvista georgialaisista.

Televisiouutiset ja muu media huomioivat erittäin näkyvästi tämän vaatimattoman mielenosoituksen, koska se palveli hyvin median omaksumaa, jo vuosia jatkunutta Venäjällä pelottelun missiota. Tämän mission päämääränä on ennen muuta Suomen jääräpäisen kansan käännyttäminen Nato-jäsenyyden kannalle.

Ei kommentteja: