maanantai 17. marraskuuta 2008

JUSSI HALLA-AHON "AJATTELUSTA"

Ilta-Sanomat kirjoitti viikonvaihteen numerossaan tuoreesta Helsingin kaupunginvaltuutetusta ja mahdollisesti kaupunginhallitukseen nousevasta Jussi Halla-ahosta vaatimattomasti kolmen sivun verran.

Erittäin näyttävä juttu oli sävyltään tuttuun tyyliin lievän kriittinen, mutta yhtä kaikki: Halla-ahon äärifasistiset mielipiteet saivat jälleen kerran loistavaa julkisuutta.

Halla-ahon poliittinen toiminta on käytännössä rajoittunut vain oman blogin pitoon. Mies on kirjoittanut blogiinsa mitä uskomattominta ajatuskuonaa. Ilta-Sanomat julkaisi otteita kirjoituksista, osan Halla-aho on myöhemmin poistanut blogista. Tässä näytteitä:

"Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino".

"Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle". "Kiviä heittelevä saasta, valkoinen ja musta, ei usko muuta kieltä kuin voimaa".

Lainauksia voisi jatkaa, en kuitenkaan halua levittää yhtään enempää tätä ongelmajätettä omassa blogissani. Mitä kertoo ajastamme ja yhteiskuntamme älyllisestä, henkisestä ja moraalisesta tilasta se, että Halla-aho valittiin Helsingin valtuustoon äänivyöryllä?

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olet hienosti ottanut kommentit irti viisi vuotta vanhasta jututsta, joka ei ollut lähimainkaan vakavissaan kirjoitettu - viimeinen kappale sen viimeistään paljastaa.

Jos oikeasti haluaisi tutustua Halla-ahon ajatuksiin, kannattaisi ensimmäiseksi lukaista johdanto uudelle lukijalle.

Jarzki kirjoitti...

Olen Sarin kanssa samoilla linjoilla. Halla-ahon nimittäminen äärifasistiksi parin vanhan lainauksen perusteella on perin lapsellista.