keskiviikko 19. marraskuuta 2008

HYVINVOINTI PIAN PELKKÄ MUINAISMUISTO

Uutiset ovat viime päivinä kertoneet, että useissa kunnissa harkitaan säästösyistä henkilökunnan määräaikaisia lomautuksia.

Joissakin kunnissa, esimerkiksi Kuopiossa, harkitaan opettajien lomautuksia. On vaikea uskoa, että puhumme 2000-luvun hyvinvointi-Suomesta. Ei voi olla mahdollista, että eräässä maailman rikkaimmista maista koululaiset joudutaan käännyttämään takaisin kotiin, koska opettajia ei ole varaa pitää kouluissa.

Hyvinvointi alkaa olla tämän päivän Suomessa enemmänkin muinaismuisto. Mihin kaikki varallisuus oikein katoaa, kun meillä ei kohta ole varaa ylläpitää perusopetustakaan?

Pääomatuloja verotetaan Suomessa hyvin kevyesti, ja veroparatiisien ja muiden järjestelyjen avulla verotusta voidaan vielä entisestäänkin keventää. Kaikki tämä on pois myös hyvinvointipalveluihin käytettävistä varoista.

Kokoomuksella oli kuntavaalikampanjassaan varmaankin mielessään juuri opettajien lomautukset, kun se peräänkuulutti "talkoohenkeä". Ahdinkoon ajetuilla kunnilla ei kohta ole muuta mahdollisuutta kuin hoitaa kouluopetus vapaaehtoisvoimin. Toivottavasti talkoohenkeä riittää.

2 kommenttia:

henrik kirjoitti...

Tervehdys,

Luin otteen blogikirjoituksestasi Yleisradion kansalaismediakatsauksen viikon #47 jaksoon. Olen

antanutkaiken kunnian sinulle kirjoittajana ja olen linkittänyt sivulla suoraan kyseiseen

kirjoitukseen.

Ohjelma on vapaasti kuunneltavissa internetissä:
http://blogit.yle.fi/node/2493

Tommi Lievemaa kirjoitti...

Kiitos tiedosta, mukavaa että kirjoitukseni kelpasi!
T.Tommi