tiistai 3. kesäkuuta 2008

STUBBIN TODELLINEN OLEMUS

Rento olemus ja leveä hymy saattavat hämätä jonkin aikaa, mutta todellisuus tulee aina lopulta esiin. Alexander Stubb on viime aikaisilla lausunnoillaan paljastanut kovan oikeistolaisen sisimpänsä.

Rypälepommit kieltävää sopimusta koskevat kommentit, joissa Stubb kaipaili sopimukseen porsaanreikiä ja kiitteli täyskiellon peruuntumista, ovat julmia ja häpeäksi Suomelle. Oikeistolainen militarismi paistaa pepsodent-hymyn takaa kirkkaasti läpi.

Mikä ihme siinä on, että suomalaiset poliitikot hinkuavat niin kiihkeästi huomiota Yhdysvalloilta? Stubb tuskin pysyi housuissaan, kun sai istua samassa lounaspöydässä USA:n ulkoministerin Condoleezza Ricen kanssa Tukholman Irak-kokouksessa.

Stubb kertoikin ensihuumasta toivuttuaan, että hän on "pro-Yhdysvallat". Ei ihme, että minkäänlaista kritiikkiä Irakin tai Afganistanin sotien, Guantanamon vankileirin tai minkään muunkaan johdosta ei uuden ulkoministerimme suusta kuultu.

2 kommenttia:

Juha Kovanen kirjoitti...

Stubb tukee John McCainin kansainväistä hanketta?

Hesarin yliössä sivu A2 29.5. Stubb kirjoittaa myöteisesti McCainin ajatuksesta perustaa ns. Demokratioiden yhteisö (runsas sata maata), koska YKn turvaneuvosto ei ole kykenevä ajamaan rikkaan maailman etuja riittävän tehokkaasti.
Hänen mielestään demokratian edistämiseen maailmassa tarvitaan USAn ja Euroopan (lue EU:n)yhteistä johtajuutta.

Stubbin ei tarvitse mainita, mitkä valtiot eivät kuulu tähän joukkoon, koska McCain on sensanonut: Venäjä, Kiina, Venezuela, Iran.. Tuttu lista maista,jotka ovat kiviä uuliberalistisen globalisaation kengässä.

Stubbilta pitäisi kysyä, miten ko. dem. yhteisö estäisi köyhyyden ja epätasa-arvon lisääntymistä maailmassa. Olisi kiva kuulla vastaus ja nähdä vastausta siivittävä stubb-ilme.

terveisin Juha Kovanen

Tommi Lievemaa kirjoitti...

Jep. Demokratia-sanaa käytetään lisäksi jälleen räikeästi väärin.

"Demokratioiden yhteisössä" kun on kyse maista, jotka pyrkivät kaikin keinoin estämään kansalaisten enemmistön vaikutuksen harjoitettavaan politiikkaan (Lissabonin sopimus, yleinen uusliberalismi, veronalennukset, hyvinvointipalvelujen alasajo jne.jne.)